Sisältö
Sisältö
-
Finanssialalla toimiminen
- Finanssialalla työskentely
- Finanssimarkkinoiden toimijat
- Finanssitoimintaa koskevat lait
- Finanssimarkkinoiden toimijoita koskevat ohjeet ja hyvä pankkitapa
- Finanssialan tulevaisuudennäkymät
- Asiakkuuksien hoitaminen
- Kertaus ja sanasto
Testaa taitosi
-
Pankkiala
- Maksamisen palvelut
- Henkilöasiakkaan päivittäispalvelut
- Yrityksen maksuliikenne
- Henkilöasiakkaan rahoituspalvelut
- Yritysasiakkaan rahoituspalvelut
Testaa taitosi
-
Vakuuttaminen
- Vakuutusten tarjonta ja tietosuoja
- Yksityishenkilöiden vakuuttaminen
-
Yrityksen vakuutukset
- Lakisääteinen tapaturmavakuutus
- Työttömyysvakuutusmaksu ja ryhmähenkivakuutus
- Työntekijöille otettavat vapaaehtoiset vakuutukset
- Yrittäjän vakuutukset
- Yrityksen saatavien vakuuttaminen
- Yrityksen omaisuuden vakuuttaminen
- Vaihto-omaisuuden vakuuttaminen
- Kuljetusvakuutukset
- Yrityksen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset
- Keskeytysvakuutukset
- Kertaus ja sanasto
- Korvauspalvelut
- Eläkevakuuttaminen
- Vakuutusalan tulevaisuus
Testaa taitosi
-
Säästäminen ja sijoittaminen
- Säästämisen ja sijoittamisen perusteet
- Säästö- ja sijoitussuunnitelma
- Eri sijoitusmuodot
- Kertaus ja sanasto
Testaa taitosi
- Innovaatiot
- Nollaa etenemistiedot
Yrityksen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset
Yrittäjälle voidaan esittää erilaisia korvausvaatimuksia, esimerkiksi silloin kun asiakkaat eivät ole tyytyväisiä työn laatuun. Yrittäjä saattaa myös joutua lakiin perustuvaan korvausvastuuseen jostakin tapahtumasta tai myydyn tuotteen aiheuttamasta vahingosta. Yrittäjälle voidaan esittää huomattaviakin korvausvaatimuksia toiselle aiheutetusta vahingosta. Yritysten välisessä kaupassa käytettävillä toimitussopimuksilla voi olla merkittävä vaikutus yrityksen maksettavaksi tuleviin korvauksiin. Vastuuvakuutuksella voidaan kattaa voimassa olevaan oikeuteen perustuvaa vahingonkorvausvastuuta.
Yrityksen vastuuvakuutus
Tavallisimmat vastuuvakuutukset korvaavat omaisuus- ja henkilövahinkoja. On kuitenkin olemassa myös vastuuvakuutuksia, jotka korvaavat toiselle aiheutettuja varallisuusvahinkoja. Kaikkiin vakuutuksiin sisältyy rajoituksia. Vakuutukseen voi sisältyä rajoitus, jonka mukaan virheellisen tai puutteellisen työsuorituksen uudelleen tekemistä tai korjaamista ei korvata eli ns. "susityötä". Yleinen rajoitus on myös, että käsiteltävänä tai huolehdittavana olevalle omaisuudelle tai työn kohteelle aiheutuneita vahinkoja ei korvata, tai että tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheutuneita vahinkoja ei korvata. Vakuutusyhtiöt myöntävät toimialasta riippuen turvaa laajentavia lisäehtoja. Tavallisimmat vastuuvakuutukset ovat toiminnan vastuuvakuutus ja tuotevastuuvakuutus.
Sulje
Yrityksen oikeusturvavakuutus
Oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena on korvata vakuutuksenottajan välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäynti- ja asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-asioissa. Oikeusturvavakuutus soveltuu lähes kaikille toimialoille ja lähes kaikille Suomessa toimiville yrityksille. Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asiamiehen käyttämisestä ja todistelusta aiheutuneet kulut. Vahinko on sattunut, kun riita on todisteellisesti syntynyt tai kun vakuutetulle on annettu tiedoksi haaste. Riidan perusteen täytyy olla syntynyt vakuutuksen voimassaoloaikana. Siksi vakuutus kannattaa ehdottomasti ottaa yritystä perustettaessa jo ennen varsinaisen toiminnan alkua. Korvausperusteista kannattaa kysyä tarkempaa tietoa vakuutusyhtiöltä.
Oikeusturvavakuutuksella voi tarvittaessa kattaa asianajokuluja liittyen erilaisiin sopimusriitoihin. Myös työn laatuun liittyvissä erimielisyyksissä voi vastuuvakuutuksen lisäksi olla käyttöä oikeusturvavakuutuksella.
Oikeusturvavakuutuksessa on usein rajoitus, jonka mukaan vastapuolelle maksettavaksi tuomittuja oikeudenkäyntikuluja ei korvata. Samoin aineettomien oikeuksien, kuten patentteihin liittyvien riitojen, kustannuksia ei yleensä korvata. Ainakin joistain vakuutusyhtiöistä löytyy ratkaisuja näidenkin riskien kattamiseksi.