Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa opiskeleva Joakim Lagerström uskoo, että työelämä erityisesti finanssialalla muuttuu radikaalisti tulevina vuosikymmeninä. Lagerström opiskelee kolmatta vuotta tradenomiksi finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelmassa.
Lagerström tekee opinnäytetyötään digitalisaation vaikutuksista finanssialaan. Hän tunnustaa, että yksi opinnäytetyön aiheen eduista on, että samalla saa kartoitettua, millaisia urapolkuja hänelle itselleen olisi tarjolla. Lagerström kuitenkin kieltäytyy kertomasta arviota, miltä suomalainen finanssiala näyttää 20 vuoden kuluttua.
FAKTA
|
”Kukaan tuskin tietää, miltä ala näyttää edes kahden vuoden kuluttua. Varmaa on, että verkkopalvelut lisääntyvät, fyysisen rahan merkitys pienenee, työskennellään yhä enemmän tietokoneen kanssa… Nykysukupolvet haluavat vielä sopia esimerkiksi asuntolainasta ihmisen eivätkä koneen kanssa. Entä sitten seuraava sukupolvi?” Lagerström kysyy.
Lagerströmillä on vankka asiakaspalvelukokemus, eikä hän usko asiakaspalvelun poistuvan finanssialalta ainakaan ihan heti. Viitisen vuotta asiakaspalvelutehtävissä työskennellyt Lagerström uskoo kokemuksensa auttavan myös finanssialan työelämässä.
Saan työnhaussa kokemuksellani varmasti ainakin hiukan jalkaa oven väliin.
Lagerströmille suuntautuminen finanssialalle oli tavallaan varavaihtoehto. Hän pyrki useaan kertaan opiskelemaan valtiotieteitä yliopistoon, mutta kun ovet eivät auenneet, alkoi nuori mies etsiä muita vaihtoehtoja.
”Pääsin sisään suhteellisen helposti, ja ensimmäisen vuoden jälkeen huomasin olevani erittäin innostunut opinnoista”, Lagerström muistelee.
Finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelmassa Lagerströmiä kiehtoo erityisesti se, että pääsee itse tekemään asioita. Opintoihin sisältyy runsaasti ryhmätöitä ja vuorovaikutusta.
”Tenteissä istuminen ja paksujen kirjojen pänttääminen ei kamalasti innosta.”